Home  Resources  References  Tubes  Forums  Links  Support  Sale  Search 



   < Previous Message Index    


Antique Radio Technical Forum
Any suggestions.......

Posted by Sage on 04/25/2009 07:30

:well ...Here we go...... In the process the wire comming off of antenna coil must of broke..inside of cloth covered insulation. Put new piece on and WHOOLAAAAA..the radio came to life as I slowly brought the power up on my variac......
_______________

Persistance pays off! Suspected it might be around the antenna coil by the symptoms.... I guess you can never be too careful - but using a variac after recapping and "re-resistoring" seems a bit of overkill (unless you've made a very careless error.... but - such does happen on occasion!).



Any suggestions....... 
G. Berg 04/23/2009 18:03 
carl 04/23/2009 18:31 
G berg ..checked tubes.. 04/23/2009 20:48 
Warren 04/23/2009 20:43 
G. berg 04/23/2009 20:50 
G. Berg ...ARRRRRRRRGG!!!! 04/23/2009 20:55 
Sage 04/23/2009 22:01 
mark 04/23/2009 22:06 
Rogers Flipdial 04/23/2009 22:55 
G. berg Only three trimmers ...played with no increase in volume 04/24/2009 04:45 
G. Berg 04/24/2009 04:47 
Not a superhet - no IF 04/24/2009 09:42 
G. Berg...yep tried that ...no affect 04/24/2009 04:44 
G. Berg...checked all coils ..are good 50mmf are fixed 04/24/2009 04:44 
Rogers flipdial 04/24/2009 14:42 
G. Berg...COILS 04/24/2009 16:10 
G. BERG...FOUND THE PROBLEM YOOOO HOOO .... IT WORKS!!! 04/24/2009 21:42 
Rogers flipdial 04/24/2009 22:12 
Sage 04/25/2009 07:30 

   < Previous Message Index    




© 1996-2004 Nostalgia Air